فوائد مصرف لبنيات :
1- مصرف روزانه لبنيات (شير، ماست، پنير، دوغ و كشك) براي تامين كلسيم و پيشگيري از پوكي استخوان ضروري است.
2- مصرف روزانه لبنيات را افزايش دهيد. مي توانيد از شير به عنوان يك نوشيدني ميان وعده به صورت تركيب با ميوه استفاده كنيد.
3- از لبنيات پاستوريزه و كم چرب و پروبيوتيك استفاده كنيد.
4- از انواع لبنيات كم نمك مصرف كنيد. پنير و كشكهايي كه داراي نمك زيادي هستند چند ساعت قبل از مصرف آن را در آب معمولي قرار دهيد تا مقدار نمكشان كاهش يابد.
5- شيرهاي غني شده با ويتامين D مصرف كنيد زيرا اين ويتامين براي جذب بهتر كلسيم بسيار مفيد است.
6- تشويق به مصرف روزانه حداقل 2واحد لبنيات از نوع كم چرب است ، زيرا با مصرف 2 واحد محصولات لبني به عنوان منبع اصلي كلسيم علاوه بر تامين كلسيم مورد نياز روزانه اين گروه منبع خوبي هم از پروتئين ، مواد معدني و ويتامين هاي مختلف هستند
7- به جاي شيرهاي طعم دار ، شير كاكائو و شير نسكافه و ...كه داراي قند هستند ، از شير هاي ساده استفاده كنيد.
8- از بستني هايي كه از شير پاستوريزه تهيه شده باشد، استفاده كنيد. مقدار قند بستني بالاست . بنابراين توصيه مي شود در مصرف آن زياده روي نكنيد.
9- حتما قبل از مصرف هر نوع كشك مقداري آب به آن اضافه كنيد و حداقل 5-10 دقيقه در حال بهم زدن بجوشانيد.
10- اگر شما بيماري "عدم تحمل لاكتوز" را داريد، شير بدون لاكتوز و يا پنير هاي سفت و ماست را مصرف نماييد.
11- هنگام خريد شير به تاريخ انقضاي آن توجه كنيد.
12- ظرف شير را تا هنگام مصرف بسته و به دور از مواد بودار نگهداري كنيد.
13- علي رغم شايعات نادرست در بين مردم شيرهاي پاكتي مدت دار بدون نگهدارنده هستند .
14- پنير هاي تهيه شده از شير پاستوريزه استفاده كنيد. اگر خودتان پنير تهيه مي كنيد حتما شير را بجوشانيد. اين پنير را تا دو ماه مي توانيد در آب و نمك نگه داريد و مصرف كنيد..
15- قبل از مصرف پنير هاي سنتي كه داراي نمك زياد هستند حتما 2 تا 3 ساعت قبل آن را در آب قرار دهيد.
16- شير غير پاستوريزه را بايد 10 دقيقه در حال همزدن بجوشانيد كه دچار بيماري تب مالت نشويد.
كارشناس تغذيه و رژيم درماني :
الناز ميانجي
مسئول واحد بهبود تغذيه شبكه بهداشت و درمان و بيمارستان جوادالائمه شهرستان جاجرم