-

إِلٰهِی عَظُمَ الْبَلاءُ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ، وَانْکَشَفَ الْغِطاءُ، وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ، وَضاقَتِ الْأَرْضُ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ، وَأَنْتَ الْمُسْتَعانُ، وَ إِلَیْکَ الْمُشْتَکیٰ، وَعَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِی الشِّدَّةِ وَالرَّخاءِ.اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ أُولِی الْأَمْرِ الَّذِینَ فَرَضْتَ عَلَیْنا طاعَتَهُمْ، وَعَرَّفْتَنا بِذَلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ، فَفَرِّجْ عَنّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَرِیباً کَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ.یَا مُحَمَّدُ یَا عَلِیُّ، یَا عَلِیُّ یَا مُحَمَّدُ اکْفِیانِی فَإِنَّکُما کافِیانِ، وَانْصُرانِی فَإِنَّکُما ناصِرانِ.یَا مَوْلانا یَا صاحِبَ الزَّمانِ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ، أَدْرِکْنِی أَدْرِکْنِی أَدْرِکْنِی، السَّاعَةَ السَّاعَةَ السّاعَةَ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ، یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطَّاهِرِینَ.


گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۳۱ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۷۰۲ مورد

تعداد بازدید های دیروز : ۱۲۲۴ مورد

تعداد بازدید های هفته : ۶۲۷۸ مورد

تعداد بازدید های کل : ۴۰۵۰۸۲ مورد

پر بازدید ترین روز : ١٤٠٣/٢/١٥ - ۱۲۲۴ مورد

هفته بسیج آموزش همگانی تغذیه

سه شنبه ٢٤ دی ١٣٩٢ ساعت ١١:١ ق.ظ   ( بازدید : 1956 نفر )


هفته بسیج آموزش همگانی تغذیه از مورخ 1392/10/14 لغایت 1392/10/21 در سطح شهرستان جاجرم با رویکرد ارتقاء سطح سلامت شهروندان شهر جاجرم در خصوص کاهش مصرف نمک در بدن و انتخاب،مصرف و نگهداری روغنهابرگزار گردید.

موضوعات مطرح شده

نقش نمک در بدن

  • مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد دربدن
  • انتقال پیام عصبی
  • کارکرد صحیح عضلات

انواع نمک

  • تصفیه نشده:به علت دارا بودن ناخالصی خطرناک مانند نمک دریا و سنگ نمک
  • تصفیه شده:عدم وجود ناخالصی
  • عمده ترین ناخالصی ها:سولفات کلسیم یا گچ که به علت سفید بودن غیر قابل تشخیص از نمک
  • ناخالصی دیگر که قابل تشخیص است گل و لای همراه که سبب تیره شدن رنگ نمک می شود
  • ناخالصی دیگر شامل سرب،جیوه،کادمیوم،آرسنیک که سبب آسیب به کلیه ها ،آسیب عصبی،اختلالات کبدی،کم خونی و....

مقدار نمک مصرفی؟

  • حداکثر روزانه 5 گرم نمک(در حالیکه در ایران 15 گرم است)

مضرات مصرف بیش از حد نمک

  • ابتلا به پرفشاری خون
  • افزایش احتمال بیماریهای قلبی-عروقی
  • فقر کلسیم و پوکی استخوان
  • افزایش وزن به دلیل احتباس آب

توصیه های تغذیه ای کاهش مصرف نمک

  • کاهش مصرف نمک در حین پخت
  • عدم استفاده از نمک در سر سفره
  • کاهش مصرف غذاهای آماده و کنسروی
  • کاهش مصرف غذاهای شورمانند چیپس،پفک،انواع سس ها،پیتزا،سوسیس و کالباس و....
  • استفاده کمتر از غذاهای رستوران ها
  • استفاده از چاشنی و سبزی جات معطر

انواع غذاها و سوپ های آماده مصرف و یا کنسرو شده، غذاهای بیرون از منزل، سوسیس و کالباس و گوشت های نمک سود شده و بطور کلی گوشت و فرآورده های آن و همچنین تنقلات شور، سرشار از نمک (سدیم) هستند. مصرف زیاد نمک با فشارخون بالا ارتباط دارد که از عوامل خطر جدی در بروز بیماری قلبی می باشد.

توصيه های تغذیه ای کاهش مصرف نمک:

هنگام طبخ غذا به جاي نمک از ادویه جات استفاده کنید. غذاها را با انواع چاشنی نظیر  ادویه، لیمو ترش تازه، آبغوره، نارنج یا سرکه خوش طعم کنید

مصرف نمک، بیش از نیاز بدن سبب افزایش فشار خون یا تشدید آن می شود افراد دچار افزایش فشار خون به احتمال بیشتری دچار مشکلات قلبی میشوند.

نکاتی در انتخاب،مصرف و نگهداری روغنها

برچسب روغنهای خوراکی:

  1. نام و نوع فرآورده
  2. شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت
  3. نشان استاندارد
  4. نام کارخانه
  5. شرایط نگهداری و مصرف
  6. تارخ تولید و انقضاء
  7. مشخصات تغذیه ای

توصیه هایی برای مصرف و نگهداری روغن های خوراکی

- ازخرید روغنهای مایع با بسته بندی شفاف در پشت شیشه های فروشگاهها خودداری کنید.

- روغنهارا در ظرفی سالم و به دور از گرمای اجاق گاز نگهداری کنید.

- قاشق آغشته به رطوبت و مواد غذایی را داخل ظرف روغنها فرو نبرید.

- از برگرداندن روغنی که یکبار مصرف شده به ظرف روغن اجتناب کنید.

- روغنها را در محل خشک و خنک و دور از نور نگهداری کنید.

- پس از هر بار مصرف روغن درب ظرف را محکم ببندید.

- از انواع روغنها بنا به کاربرد آنها استفاده کنید.

- درهنگام خرید روغن حتما به برچسب محصول از نظر میزان اسید چرب اشباع و ترانس توجه نمایید.

- برای مصارف سرخ کردن و پخت و پز بهتر است روغن را به آرامی و با شعله کم حرارت دهید.

- قبل از سرخ کردن ماده غذایی در صورت امکان آن را با دستمال تمیز خشک کنید.

- پس از سرخ کردن مواد غذایی ، به منظور کاهش دریافت روغن از طریق غذاهای سرخ شده ، بهتر است تا حد امکان روغن را از مواد سرخ شده جداکنید.

- به منظور جلوگیری از تشکیل ترکیبات قلیایی زیان آور بهتر است افزودن نمک به ماده غذایی پس از سرخ کردن انجام گیرد.

- برای استفاده مکرر از روغن مخصوص سرخ کردنی بهتر است در یک زمان فرآیند سرخ کردن انجام گیرد.

- از روغن مخصوص سرخ کردن می توان حداکثر 2 تا 3 بار، با رعایت فواصل زمانی کوتاه بین دفعات سرخ کردن و به شرط رعایت نحوه نگهداری صحیح استفاده گردد.

- روغن های مورد مصرف برای سرخ کردن را با روغنهای تازه مخلوط نکنید.

- در صورت استفاده از دستگاه سرخ کن، آن را به طور منظم تمیز کرده و روغن باقیمانده را صاف کنید.

- پرکردن بیش از اندازه سرخ کن ها با ماده غذایی سبب کاهش درجه حرارت روغن می شود.

- از افزودن نمک یا ادویه به ماده غذایی در سرخ کن ها خودداری کنید

- از کلیه روغن های مایع مانند آفتابگردان، سویا،کلزا و غیره برای مصارف غیر سرخ کردن استفاده کنید.

- از روغن هسته انگور فقط برای مصارف سرد مثل سالاد استفاده کنید.

- از روغن زیتون بکردر فرآیند سرخ کردن سطحی با دمای پایین و مدت زمان کوتاه می توان استفاده کرد.

- انواع آجیل و مغزهای روغنی مانند: گردو ، بادام ، بادام زمینی و فندق نباید در محیط گرم و مرطوب نگهداری شوند.

توصیه هایی برای مصرف و نگهداری روغن های خوراکی

درجه حرارت مناسب برای سرخ کردن 190-160       درجه سانتی گراد می باشد.

نقطه دودبعضی از روغن ها

نقطه دود (سانتی گراد)

نام روغن

265 درجه

گلرنگ

246 درجه

آفتابگردان

241 درجه

سویا

238 درجه

کانولا(کلزا)

236 درجه

ذرت

231 درجه

بادام زمینی

190 درجه

زیتون

 

بعضي عوامل که نقطه دود روغن را پايين مي آورند و به تخريب زودتر روغن کمک مي کنند

  • مخلوط کردن روغنهاي گياهي باهم
  •  ورود ذرات خارجي در روغن
  •  وجود نمک در روغن
  •  حرارتي که روغن مي بيند
  •  تعداد دفعاتي که روغن حرارت داده شده است
  •  مدت زمان حرارت
  •  شرايط نگهداري روغن (بودن در معرض اکسيژن، نور و دما)

 

 

 

 

 

 


منبع : شبکه بهداشت و درمان جاجرم چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان





رتبه بندی شما به مطلب فوق:


دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.








جستجو
جشنواره کاریکاتور (۶۰۶۸ بازدید)
بزرگداشت روز ماما (۵۳۸۷ بازدید)
روز زمین پاک 93 (۴۴۶۷ بازدید)
زنگ سلامت 93 (۴۱۸۸ بازدید)
تبریک حلول ماه رجب (۳۹۳۷ بازدید)

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...